Druga część kultowego w niektórych kręgach filmu. W jednej z ról Sean Patrick Flanery - młody Indy. Niestety Sean zestarzał się mocno, podobno miał jakąś operację przez co przypomina Mickey Rourke'a
Z trailera wynika, że film poszedł totalnie w jakąś sensacyjną ściężkę, bez klimatu i jakiejś głębi, mam nadzieję, że się mylę. No ale postać pani "special agent" jakoś potwierdza to odczucie.
między innymi i w moich kręgach;). co prawda 10 lat to kawał czasu, ale np Norman Reedus mało się zmienił. Na początku myślałam, że zamienili Seana na kogoś innego. Czytałam obsadę i nie wierzyłam. Cóż może tak nieciekawie wygląda tylko na migawkach z filmu, pożyjemy - zobaczymy. Trzeba obejrzeć cały film, może w jakimś momencie powróci nasz dobrze znany Sean.1 część była odjazdowa, najbardziej podobała mi się akcja ze sznurem <braci kłócili sie czy jest potrzebny czy nie> po czym zaplątali się w niego i w ten sposób wybili mafię rosyjską. Ja osobiście żałuję, że z filmem tak długo zwlekali.
_________________ Indi: Skąd to masz? Od niego?
Marion:Starałam sie uciec nie dzieki Tobie.
Indi: Bardzo sie starałaś?