INDIANA JONES SITE - FORUM Strona Główna INDIANA JONES SITE - FORUM
Polski Portal Przygodowy - Forum Dyskusyjne

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
MSZ Hirofumi Nakasone o KOTCS
Autor Wiadomość
przemol jones 
Profesor archeologii

Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 14:47   MSZ Hirofumi Nakasone o KOTCS

Kto prenumeruje SU i je przeczytał to zapewne jest w szoku. Na 36 stronie w rubryce
,,W skrócie'' u dołu widnieje nagłówek Indiana Jones lekceważy broń nuklearną.
Takie słowa padły z ust szefa japońskiego MSZ który skrytykował ostatni sequel zarzucając filmowi lekceważenie niebezpieczeństwa (scena z lodówką) :indy: . Dla mnie to dosyć dziwne bo to tylko żart ,a lodówka przetrwa wybuch nuklearny. :jones:
Kurtka- 500$
Torba- 100$
Przeżyć przygodę na krańcu świata- BEZCENNE :jones:

LadyHarrisonia 
Profesor archeologii

Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 18:23   

Właśnie, przecież to nie było na poważnie, a tak poza tym Indiana Jones to jest postać fikcyjna, to tak, jakby Myszka Miki wypowiadała się na temat polityki zagranicznej czy coś w tym stylu :krzywy: no cóż, niektórzy nie znają się na żartach najwyraźniej ;)
Reservations made for two...

Indy_xD 
Żółtodziób

Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 18:28   

to chyba jakieś kpiny... każdy wie ze indiana jones nie istnieje a ten wybuch byl upozorowany i pewnie harrison mial na sobie tone zabezpieczen pod ubrankiem^^ nie wiedza co to "F-I-K-C-J-A" i tyle :mrgreen:

rybkarz1 
Kustosz muzeum

Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 19:38   

No trzeba też zrozumieć sytuację Japończyków. W końcu to jedyny kraj, który został zaatakowany bronia atomową, dlatego podchodzą do tego w sposób osobisty.
Choć oczywiście kwestią wątpliwą pozostaje fakt, aby ta krytyka przyniosła jakiekolwiek korzyści Japonii.

Indy_xD 
Żółtodziób

Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 20:10   

Jest w tym troche racji... ale zaraz robic afere troche dziwne. ;D

Ahh i wedlug mnie AGD nie wytrzyma wybuchu nuklearnego :D rozpadnie sie na kawałęczki.. ;D

Treasure Raider 
Praktykant

Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 21:07   

Ta lodówka była z ołowiu i kiedyś podczas testów jądrowych w upozorowanym miasteczku(jak te z królestwa)zdetonowano bombę atomową i wybuch wyrzucił ołowianą lodówkę, bez wielkich śladów uszkodzeń. Już to pisałem. ja tam Japończyków rozumiem, chcieli zwrócić na siebie uwagę, ale nie wiem czy z deczka nie przesadzili.

Jones 
Legendarny poszukiwacz przygód

Wysłany: Czw 30 Kwi, 2009 22:42   

rybkarz1 napisał/a:
No trzeba też zrozumieć sytuację Japończyków. W końcu to jedyny kraj, który został zaatakowany bronia atomową, dlatego podchodzą do tego w sposób osobisty.

Hehe, ten minister sie moim zdaniem zdeczka osmieszyl. No, ale coz. Co to sie nie robi, zeby narobic szumu - w tym przypadku z powodu filmu przygodowego, w ktorym wszystko z zalozenia jest bardziej lub mniej naciagane. :D

kongo 
Poszukiwacz przygód

Wysłany: Sob 02 Maj, 2009 10:59   

jestem przekonany ze wypowiedz zostala zle zrozumiana lub przeinaczona. Przemol Jones mozesz podac linka do tego artykulu lub chociaz zamiescic go jako zdjecie na forum , chcialbym poczytac.
Predzej takie zachowanie pasuje mi do CHin lub Korei pln., gdzie totalitaryzm steruje propaganda i pojmowaniem.
Moze znajde w salonie prasowymn to SU, choc nie do konca wiem co to jest.
Tak mysle, Japonczycy, jako narod o gleboko zakorzenionym poczuciu wlasnej wartosci i honorze oraz tradycji, faktycznie moze podnosic glos w blahych tematach lecz w jakis sposob uwlaczajacych ich historii i tradycji. Niestety w co drugim filmie akcji wybucha bomba atomowa lub banalizuje sie dramat zwiazany atomowym atakiem, wybuchem, w holywood az roi sie od Kozakow ktorzy rozbrajaja bomby, przezywaja ich wybuch, przeistaczaja sie potem w jakies nadnaturalne stwory... jestem ciekaw czy Japonia podnosi larum o kazdy z tych filmow, czy tylko raz komus cos sie przypomnialo...jesli tylko ten jeden raz, minister osmieszyl caly Narod, spotka go konsekwencja ze strony z rzadu. Jak to w Japonii...

przemol jones 
Profesor archeologii

Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Sob 02 Maj, 2009 11:20   

kongo napisał/a:
Moze znajde w salonie prasowymn to SU, choc nie do konca wiem co to jest

kongoto jest dziennik super nowości.
Co do fotek niewiem jak się je zamieszcza :evil:
:jones:
Kurtka- 500$
Torba- 100$

kongo 
Poszukiwacz przygód

Wysłany: Sob 02 Maj, 2009 12:07   

No to tytul dziennika mowi jak dla mnie sam za siebie. nie przejmuje sie tym rzekomym cytatem japonskiego ministra.

Mialem niedawno ten sam problem , ale pomogli mi uzytkownicy forum. Proponuje zarejestrowac sie na www.fotka.pl lub www.imageshack.us
Rejestracja jest naprawde szybka i latwa.
Nastepnie korzystajac z tych serwisow, mozesz zaladowac swoje zdjecia z twardego dysku na strone internetowa. Jest to nieodplatne wiec bez nerwow.
Na tejze stronie internetowej mozesz zdjecia edytowac, usuwac, tworzyc galerie zdjec, a co najwazniejsze dla CIebie, gdy juz zdjecie zostanie zaladowane na stronie, pod nim ( imageshack.us ) wyswietlaja sie linki , ktore mozesz skopiowac by je wkleic m.in.: na forum, w wiadomosc e mail, w swoim blogu, na stronie inetrnetowej, czytaj tylko opis do czego sluzy dany link. Ja sie nauczylem ze najlepiej skorzystac z direct link. RObisz kopiuj/wklej. zamieszczasz jako post na forum i my widzimy Twoje zdjecie.
Polecam

Pozdrawiam

[ Dodano: Sob 02 Maj, 2009 12:10 ]
Wielu z nas korzysta z tych serwisow, a najpopularniejszy widze ze jest imageshack.us
W postach na calym forum mozesz zobaczyc jak wyglada takie zamieszczanie zdjec. ja to zrobilem w temacie "ciekawe miejsca do zwiedzania w Polsce" tak: http://www.indiana-jones....opic.php?t=314. w tym samym temacie kolega Kaphar zamiescil zdjecie troche inaczej. ( u dolu strony ) . Klikajac na te zdjecie trafisz na strony tych serwisow o ktorych mowilem. Mysle ze sobie poradzisz:)
Sorki za Off Topic.

przemol jones 
Profesor archeologii

Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Sro 20 Sty, 2010 18:07   

Odgrzebana w starych papierach jeśli kogoś zainteresuje to proszę

Kurtka- 500$
Torba- 100$

Odpowiedz do tematu