Z filmu można było dowiedziec się między innymi takich ciekawostek jak:
- scena z olbrzymim wiszącym mostem nad przepaścią, twórcy bali się na neigo wogóle wejść, wchdozili nie dalej niż 40 metrów. Na to Harrison Ford odparł iż nie ma się czego bać i za pierwszym razem od razu przebiegł bez zatrzymania cały most! Wspaniałe ujęcie! Wszystko pokazane, Spielberg dodał wtedy: "No tak, przecież to Indaina Jones". Harrison Ford oddał cały temperament Indiany! Tak jak wspominałem w innym dziale na temat "spadającego kapelusza".
Polecam jak nie wiem co! Każdy fan, który jeszcze tego nie zrobił, powinien obejrzec ten dokument. Napisy są dostępne w Internecie 9wszystko sprawne w 100%).
Wysłany: Wto 25 Mar, 2008 11:42
O można się dowiedzieć znaacznie więcej. A wiecie kto jest żoną Spielberga? Nasza niepokonana, krzycząca Willie xD Film pełen humoru i ciekawostek. To stąd dowiemy się, że nasz sympatyczny Indiana miał mieć bardzo pospolite nazwisko (Smith - coś jak nasz kowalski), na szczęście Steve nie posłuchał George'a i mamy dr Jonesa
A i jeszcze jedno.
- nie podobałą mi się wzmianka o uzyskaniu kategorii weikowej, to tak jakby podporządkowywać na "film dla dzieci", ja nie chcę by był to film dla dzieci tylko humorystyczne kino przygodowe na przyzwoitym poziomie - czyli tak jak do tej pory. Ale jest dobrze.
- zostałą wyjaśniona zagadka z Mostem! Próa wiary! Perspektywa, coś pięknmego!
- nie podobałą mi się wzmianka o uzyskaniu kategorii weikowej, to tak jakby podporządkowywać na "film dla dzieci", ja nie chcę by był to film dla dzieci tylko humorystyczne kino przygodowe na przyzwoitym poziomie - czyli tak jak do tej pory. Ale jest dobrze.
Kiedy 'Raidersi' wchodzili do kin nie bylo kategorii wiekowych, a film byl o wiele krwawszy od 'Swiatyni', stad musili wprowadzic nowa kategorie i dobrze, ze o tym wspomnieli na DVD .
===========
Wiecie, co mnie mierzi? Jak wydadza 5-6 pak (?) ze wszystkim filmami o Indym, to z pewnoscia dokumenty zostana rozszerzone, bo wszystkiego tam nie umiescili .
Juz wersja trylogii z 2008 roku ma inne, nowe materialy dodatkowe ^^.
_________________ GŁÓWNY ADMINISTRATOR SERWISUMARKOLF.PL
Jak to film był ow iele krwawszy od "Świątyni", przecież Światynia zagłądy jest najkrwawsza...
"Poszukiwacze" dostaliby kategorie "R", gdyby w tamtym czasie bylo cos takiego /jak wiadomo "R" jest wyzej niz "PG-13"/. Juz nie raz o tym pisano. Policz sobie roznie brzydkie sceny w "Poszukiwaczach" - bylo ich od groma. Ten fakt jest czesto zapominany przez fanow IJ-a.
_________________ GŁÓWNY ADMINISTRATOR SERWISUMARKOLF.PL
ja mam ,,Making off..." ze wszystkich 3 części, mozna bylo sie posmiać jak Cate Capshaw mówiła, że wzięła jakies proszki na uspokojenie i chodziła jak nacpana cały dzień na planie takiego ,,głupiego jasia" dostała, albo jak niechciała zagrac sceny z większa ilościa węży to Spielberg powiedział:ok, ale zrobisz robale;)za to scena w dzungi gdzie odrzuca węża z szyji jest kręcona z prawdziwym wężem,bya też przykra scena gdzie Davies opowiadał jak byl chory i krecili scenę jego egzekucji<która została wycięta jak wiadomo>był tak słaby przestraszył sie, że zrobil...w spodnie, ale wogole sie tym nieprzejął
_________________ Indi: Skąd to masz? Od niego?
Marion:Starałam sie uciec nie dzieki Tobie.
Indi: Bardzo sie starałaś?
Specjalnie dla Was odświeżyłem linki. Kto chce, może znaleźć film tutaj:
http://hotfile.com/list/716029/cd03415
To tylko cztery linki, jeden dzień ściągania i wieczorem seans. Są też napisy do filmu (niesprawdzone).
Linki można wstawiać na fora internetowe, nie łamie się prawa.
Zresztą trudno legalnie gdziekolwiek to dostać.