Wysłany: Pon 24 Maj, 2010 10:46 INDIANA JONES QUADRILOGY BOX Jaki lektor?
Już jakiś czas temu wyszły wszystkie cztery części Indiana Jones z lektorem i moje pytanie brzmi czy ktoś wie kto czyta te filmy mianowicie kto jest lektorem? Czemu pytam? Dawno, dawno temu gdy byłem małym chłopcem wszystkie filmy były czytane przez takie osoby jak Gudowski, Szydłowski itd. Teraz wiadomo że większość nowych filmów ogląda się z napisami i jest nawet lepiej. Ostatni miałem okazje obejrzeć film na Blu-ray z lektorem płyta oryginalna filmu nie widziałem dobre 10 lat (Tango and Cash) Dawno temu oglądałem ten film bardzo często i praktycznie znam go na pamięć i przypomina mi naprawdę miłe chwile z młodzieńczych lat. Gdy włączyliśmy film lektor był zupełnie inny niż w starej wersji większość tekstów była zupełnie inaczej przetłumaczona (nie koniecznie poprawnie) i tym samym cały film stracił swój klimat... zmierzając ku końcowi chciałbym powiedzieć że lektor w starych filmach ma jak dla mnie ogromny wpływ na klimat całego filmu. Dlatego też interesuje mnie kto czyta Indiana Jones Gdyż kocham ten film a jeszcze większym pałam do niego uczuciem gdy Pan Gudowski swym głosem raczy