Wysłany: Nie 15 Cze, 2008 22:03 KATE CAPSHAW - wszystko na temat aktorki.
prawdziwe nazwisko: Kathleen Sue Nail
miejsce urodzenia: Fort Worth, Teksas, USA
data urodzenia:1953-11-03
stan cywilny: dwukrotnie zamężna 1) Robert Capshaw (rozwód), córka Jessica (ur. 09.08.1976) ; 2) Steven Spielberg (od 12.10.1991), 5 dzieci - Sasha (ur. 14.05.1990), Sawyer (ur. 1992), Destry (ur. 01.12.1996), adoptowani Theo (ur. 1998), Mikaela (ur. 1996)
_________________ -Gdzie mój rewolwer?
-Poparzyłam sobie palce i złamałam paznokieć!
Czytałam gdzieś, że Spielberg w trakcie kręcnia filmów żyje w celibacie...po zakończeniu prac na planie widać może wiele zdziałać
To już wiem czemu Spielberg kończy kręcić filmy na tydzień przed zaplanowanym terminem
No i jeszcze można o niej dopisać, że Świątynia była jej drugą rolą filmową (pierwsza była opera mydlana Edge of Night w 81) i że od ślubu ze Spielbergiem jest żydówką.
Pierwsze kroki w show-bussinesie stawiała jako modelka,w latach 70' Kate była związana z agencją Eileen Ford. Kilka zdjęć:
na tym widzę podobieństwo do Willie, może przez tą suknię..
Dakota napisał/a:
Czytałam gdzieś, że Spielberg w trakcie kręcnia filmów żyje w celibacie...po zakończeniu prac na planie widać może wiele zdziałać
To już wiem czemu Spielberg kończy kręcić filmy na tydzień przed zaplanowanym terminem
a ja gdzieś czytałam, żeniektóre to dzieci adoptowane jeśli nie wszystkie, ae ten kto to pisal mógł sie mylic
[ Dodano: Wto 17 Cze, 2008 22:59 ]
coś z ciekawostek
1- nałykała się proszków uspokajających przy kręceniu sceny z robalami
2 - została wezwana na dywanik do feministek za wykreowanie kobiety niezgodnej ze standardami feministek <chodzi o Willie>a sama była feministką
_________________ Indi: Skąd to masz? Od niego?
Marion:Starałam sie uciec nie dzieki Tobie.
Indi: Bardzo sie starałaś?
Wysłany: Sro 18 Cze, 2008 13:07
E no, fajna rodzinka, co im będziemy żałować. A nie macie wrażenia, że na tych swoich zdjęciach jako modelka wygląda jakoś tak... kiepściawo? Taka jakaś blada, zmęczona?
[ Dodano: Nie 22 Cze, 2008 13:20 ]
Kate Capshaw mówi o "Indianie Jonesie 4"
Sobota, 20 sierpnia 2005
źródło: Ain't It Cool
W jednym z magazynów ukazał się ostatnio wywiad z Kate Capshaw - aktorką grającą Willie Scott w filmie "Indiana Jones i Świątynia Zagłady", a prywatnie żoną Stevena Spielberga. Zapytano ją m.in. o czwartą część przygód Indiany.
People: "Czy Steven pracuje nad kolejnym filmem o Indym?"
Kate Capshaw: "Tak. Film ukaże się prawdopodobnie w przyszłym roku. Mam nadzieję, że pojawi się też w nim Willie Scott."
People: "Czego będzie dotyczył?"
Kate Capshaw: "Nie mogę powiedzieć. Nie dlatego, że obiecałam Stevenowi zachować milczenie, ale dlatego, że po prostu nie wiem. Wiem jedynie, że w filmie będzie możliwy występ Karen Allen, Calisty Flockhart i mój. W "Indianie Jonesie 4" Harrison będzie wręcz otoczony przez kobiety."
People: "Z kim podczas twojej kariery pracowało ci się najlepiej?"
Kate Capshaw: "Poza Stevenem Spielbergiem?" (śmiech) "Sean Connery był wspaniały. Razem graliśmy w filmie pt. "W Słusznej Sprawie". Podobała mi się też praca z Tomem Selleckiem na planie "Listu Miłosnego" i oczywiście z Harrisonem w "Świątyni Zagłady". Świetny i bardzo utalentowany jest też Dennis Quaid."