Ja już posłałem projekt. Myślę, żę wybór powinien odbyć się tak jak zakłada regulamin lub przez jury składające się z najbardziej doświadczonych fanów tj. Szuja, Chewie, Kaczor, Mirax, KJ, indy18, Jones, BUNCH, i parę osób jeszcze.
_________________ If adventure has a name. It must be Indiana Jones
Mozna sie skusić na taki konkurs. Ja uważam, że jury powinno byc 5 osobowe nie większe. Oczywiście na czele stałby Szuja i miałby decydujący głos. uważam, że jakby bylo więcej osób w jury yłaby za duża rozbiezność. Chyba, że byłoby tak jak mówi KacperJones, jury byłoby złozone z wybitnych członów.
_________________ Indi: Skąd to masz? Od niego?
Marion:Starałam sie uciec nie dzieki Tobie.
Indi: Bardzo sie starałaś?
Mozna sie skusić na taki konkurs. Ja uważam, że jury powinno byc 5 osobowe nie większe. Oczywiście na czele stałby Szuja i miałby decydujący głos. uważam, że jakby bylo więcej osób w jury yłaby za duża rozbiezność. Chyba, że byłoby tak jak mówi KacperJones, jury byłoby złozone z wybitnych członów.
Tak byłoby ok.
_________________ If adventure has a name. It must be Indiana Jones
Ja nic nie chce zmieniać, tylko tak uważam, taki mój pomysł. No ale ktoś musi oceniać, a ktoś być w jury, jest dużo członków fan clubu, nie wiem ile dokładnie nas jest, ale to głosowanie będzie trudne. Tyle głosów ile członków forum. A jakby było małe jury wybrałoby kilka najlepszych i wsród tych najlepszych tego jednego zwycięzcę.
[ Dodano: Pon 07 Lip, 2008 09:06 ]
Indi MysZlOWiDZ napisał/a:
wszystkich 6-ciu wybitnych członków fanclubu
Onehead Man napisał/a:
Cytat:
...oraz wszystkich 6-ciu wybitnych członków fanclubu
nie liczyłam ile jest członków wybitnych, ale skoro jest 6 to 6 osobowe jury
Niech zostanie tak jak jest czyli oceny niech dokonają wszyscy klubowicze. Tak będzie najbardziej demokratycznie, no i oczywiście nie można głosowac na siebie
Ustalić należy jakiś tam termin np. 5-7 dni trwania głosowania i ci klubowicze co chcą niech głosują.
Ustalić należy jakiś tam termin np. 5-7 dni trwania głosowania i ci klubowicze co chcą niech głosują.
Właśnie, żeby głosowanie nie trwało zbyt długo i wszyscy mieli równe szanse. Bo ktoś może na samym początku wysłać i sie reklamować, żeby inni na niego głosowali. Aha i ile głosów ejst dopuszczonych?Oczywiście myślę,że jak sę na kogoś zagłosuje to tylko raz no chyba, że zagłosuje się znowu na innego użytkownika? Jak z tym będzie?
Wszyscy debatują, a prac (prawie) nikt nie nadsyła.
Trzeba znaleźć taki istotny, ale mniej znzany artefakt, żeby dużo się niepowtarzało. Ale wzięcie udziału w konkursie to dobra zabawa. Myślę. ze wiekszość użytkowników powinno zabrać za to.
Ja kilka dni temu "jako tako" napisałam historyjkę, namalowałam wymyślony artefakt i takie tam inne.
Jednak trochę czasu minie zanim to wszystko dokończę i wyślę.
Ignis87 napisał/a:
Trzeba znaleźć taki istotny, ale mniej znzany artefakt, żeby dużo się niepowtarzało
Dlatego ja wolałam wymyślić. Taka mała gwarancja, że się nie powtórzy...
_________________ I want to reconcile the violence in your heart
Ja swój już wymyśliłem, ale kurczę... no wszystko bazuja na prawie tym samym i się powiela. Niezmiernie trudno wymyślić coś oryginalnego, owiać nową tajemnicą i nadać danemu artefaktowi ciekawą, nową moc czy coś w ten deseń.
Uważam że nie powinno się tworzyć jury. Ewentualnie z tych osób, które zadeklarują, że nie będą słać swoich prac. To byłoby niesprawiedliwe.
Metodą demokracji byłoby lepiej. Jak to z demokracją bywa, często jest najlepszym wyjściem
Ja nie wezmę udziału w konkursie, ponieważ mam już książkę, która jest przewidziana, jako nagroda. Zatem ośmielam się zgłosić swój akces do jury, które ewentualnie by miało powstać w celu oceny nadsyłanych prac konkursowych
Ale zawsze ma się satysfakcję z wygranej, a w ogóle ten konkurs to niezła zabawa. Ja też mam "Indiana Jones powraca" a jednak mam zamiar wystartować. Przecież konkurs jest chyba głównie dla frajdy a nie dla nagrody
Ale zawsze ma się satysfakcję z wygranej, a w ogóle ten konkurs to niezła zabawa. Ja też mam "Indiana Jones powraca" a jednak mam zamiar wystartować. Przecież konkurs jest chyba głównie dla frajdy a nie dla nagrody
Niby tak, ale po co mam odbierać szansę na zwycięstwo tym, którzy jeszcze nie mają tej książki? tak jest sprawiedliwiej
Niby tak, ale po co mam odbierać szansę na zwycięstwo tym, którzy jeszcze nie mają tej książki? tak jest sprawiedliwiej
Wtedy mógłbyś sam ogłosić jakiś konkurs i zafundować nagrodę I tak miałbyś miano zwycięzcy, a jednocześnie nie miałbyś problemu, gdzie położyć książkę w swojej biblioteczce
Hej,a co powiecie na "księgę Walesa"? to wprawdzie,nie tyle polski artefakt,ale słowiański,Polacy też w końcu wywodzą się ze Słowian,więc jakoś się wiąże.Owa księga to według danych jakie znalazłem to zbiór bukowych tabliczek,na których są teksty w dialekcie Słowian.Owe tabliczki zaginęły,podobno były w Rosji,a potem zniknęły...,można zatem ułożyć ciekawą fabułę z tajnymi służbami itp.
[ Dodano: Sob 12 Lip, 2008 23:17 ]
wyjaśniam,nie miałem zamiaru brać udziału w konkursie,a chciałem się podzielić swoim pomysłem,znalazłem temat tych tabliczek w cyklu mitologie świata z "Rzeczpospolitej",nie pomyślałem jednak i jakoś tak z rozpędu umieściłem ten tekst w tym,dziale,postaram się na przyszłość umieszczać teksty w odpowiednich działach.
[ Dodano: Sob 12 Lip, 2008 23:20 ]
a i jeszcze ktoś chciał temat do fan filmu o Jonesie,może się te tabliczki przydadzą.
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 21:25
Obieżyświat
Witam kuzyna na forum
Nareszcie się przekonałeś?(sorry za offtopic)
Odnośnie polskiego artefaktu toi z tymi tabliczkami może być ciekawie, ale ja nie biorę udziału w konkursie, jakoś nie mam weny/pomysłu.
_________________ "Wszystko mi wolno, ale nie wszystko przynosi korzyść" 1Kor 6,12
Pomysł ciekawy moze ja cos zaproponuje czyli "Indiana Jones i Tajemnica Bursztynowej Komaty" Historia nawet ciekawa zaginiony zabytek ogonie znany na terenie Polski gdzieś jest
[ Dodano: Pon 14 Lip, 2008 15:55 ]
Ogolnie znany zaplatane losy w czsie II WŚ poplatane losy mnostwo domysłów i historii po II WŚ oficerowie gestapo i SS wermaht armia Radziecka nadciagajaca po drugiej wojnie słuzby specjalne ciche działania zwykli poszukiwacze temat rzeka a wielce prawdopodobny i na faktach tajemne moce bursztynu tajemnice Królewca i sztolnie w górach Sowich w poblizu Wilczy Szaniec
A liczyłam, że już będzie można dzisiaj przeczytać prace...
Tzn. było to do przewidzenia, bo gdyby się pojawiły to już by się wiły dyskusje na ten temat
Mam wielką nadzieję, że jak najszybciej prace pojawią się na stronie!
Ja też jestem ciekawa prac i inni też, ale zauważyliście co napisał Szuja?
Szuja napisał/a:
W sierpniu odbędzie się wybór zwycięzców
Nie napisał, że głosowanie odbędzie sie od razu 1 sierpnia tylko w sierpniu. Może to być jutro, a może za tydzień.
Na początku sierpnia- tak pisze na stronie
Oczywiście, nie pisało, że 1. Jestem tylko ciekawa kiedy to dokładnie będzie.
Cóż, jak już kilka osób napisało- chcę poczytać te prace!
Na stronie jest już lista prac konkursowych: http://www.indiana-jones.pl/indysite_konkursy.html
Zamieściłem je w niezmienionej formie, poprawiłem tylko niektóre rażące błędy ortograficzne. Mam nadzieję, że prace konkursowiczów zostaną docenione. Głosować można do 31 sierpnia.
Każdy użytkownik Forum może oddać swoje głosy na 5 najlepszych prac. Niech wygra lepszy!
praca BUNCHa zasługuje na osobna nagrodę za samą ilość pracy potrzebnej do jej wykonania. [filmik miodzio!] jednak uważam ze odbiega ona chyba od tematu "polskiego artefaktu"
dlatego zagłosowałem na Bursztynową Komnatę [nie powiem czyj opis mi sie bardziej spodobał ] lokalizacja na terenie naszego kraju oraz bardzo podchodząca mi myśl żeby Indy poszukał czegoś innego niż artefakt mieszczący się w torbie
EDYTA:
oczywiscie bardzo spodobały mi się inne prace [miecze, gwoździe ] naprawdę udane koncepcje! brawo!
_________________ ONE DAY A REAL RAIN WILL WASH ALL THE SCUM FROM THE STREETS.
Ha ha, ale się krzyszman postarał. Uznał, że skoro dolna granica to 5 zdań to po co bardziej się wysilać?;) Chociaż nie wiem czy było te 5 zdań u niego i ten wstęp
Pozostałe prace są ciekawe, jeszcze się wstrzymam z głosowaniem. Uznanie należy się nie tylko za pomysły, ale również i za wykonanie.
Wszystko do września może się zdarzyć, ale jak na razie jakże to długiej, ciekawej i rozwiniętej pracy Krzyszmana przypadło dość sporo głosów jak na początek
Jeszce się okaże, że 3-5 zdaniowa praca wygra...